“Metro”kap

Handelsonderneming “Metro” is ook bekend onder de naam Warenhuis Kap. Luit Kap, vader van de huidige eigenaar Jaap Kap, is de winkel in 1952 gestart. Daarvoor ging Luit Kap met gereedschap bij boeren langs. Na overname van de handelsonderneming Metro, gevestigd in de stad Groningen, vestigde Luit Kap zich, samen met zijn vrouw, aan de Molenweg 11 in Oudeschip. In de daarop volgende jaren, werd de winkel steeds een beetje uitgebreid. Dit had alles te maken met het steeds groter wordende assortiment. Tot op hoge leeftijd is Luit Kap doorgegaan met zijn winkel. Hij was 92 jaar, toen hij door een afnemende gezondheid gedwongen werd te stoppen. Tot die tijd was de winkel praktisch dag en nacht geopend en dat 7 dagen van de week! Door diverse overnames van winkelinventaris, was het assortiment inmiddels enorm gegroeid. Dit mede om vooral geen nee tegen een klant te hoeven zeggen.

Gevolg is dat de winkel een gezellig volgepakte ruimte is, waar klanten hun ogen zullen uitkijken. De winkel ademt nog de sfeer van vroeger! Maar dan wel met een zeer divers aanbod van allerlei spullen zowel oud als nieuw.

De winkel is sinds …………….weer geopend voor het publiek en wordt op de oude voet voortgezet in de geest van Luit Kap: klaar staan voor de klant en een hoog serviceniveau!